DOMAĆI SIRUP RIBIZLA
DOMAĆI SIRUP RIBIZLA

DOMAĆI SIRUP RIBIZLA

Plod crne ribizle izuzetno je bogat vitaminom C. Visok sadržaj vitamina C sprečava i liječi teške infekcije, a prije svega upalu pluća. Osim ovog vitamina, sadrži i provitamin A, vitamine B1,B2, B6 i niacin. Od minerala najviše ima kalijuma, zatim kalcijuma, natrijuma, fosfora, magnezijuma, gvožđa i bakra.

Sadrži i druge važne sastojke kao što su tanini, pektini, bioflavonoidi. Plodovi i sok korisni su kod bubrežnih bolesti, grčeva i bolova organa za varenje. Narodni ljekari smatraju je biljkom izbora za jačanje i čišćenje krvi. Osim toga, čaj od crne ribizle povoljno utiče na rad bubrega i ublažava tegobe izazvane reumom.
Plod i prerađevine od crne ribizle normalizuju i stabilizuju krvni pritisak, a posebno se preporučuje osobama koje su malokrvne. Ljekovito djeluje i kod čira na želucu, gastritisa, ateroskleroze, poremećaja metabolizma… Sok od crne ribizle pomaže i kod krvarenja desni i proširenih vena, a pozitivno utiče i na povećanje koncentracije i pamćenja. U suštini, svaka bobica ribizle predstavlja malu multivitaminsku “pilulu”, jer sadrži veliku količinu niacina koji je bitan za nerve, pantotensku kiselinu važnu za ćelijsko disanje i lijepu kosu, kao i brojne minerale koji povoljno utiču na ukupno zdravlje organizma.
 
Sastav : crna ribizla, šećer, regulator kiselosti: limunska kiselina
Neto :  1000 ml