O nama

Nalazimo se u Vlasotincu. Samo mesto ima odličan geografski položaj i klimatski uslovi su tokom cele godine povoljni za kvalitetan rast i uzgoj voća i povrća.

U neposrednoj blizini Vlasotinca se nalazi čuvena leskovačka ravnica sa koje dobijamo najkvalitetnije povrće, a nedaleko od Vlasotinca se nalazi i Vlasinsko jezero, inače oblast koja je proglašena nacionalnim parkom i koja se nalazi pod zaštitom države,poznato po tome što se nalazi na nadmorskoj visini od 1220 metara, po plutajućim ostrvima, biljci mesožderci Rosulji,po netaknutoj prirodi i koje je okruženo planinskim vrhovima koji su bogati šumskim plodovima i lekovitim biljem, što koristimo za spravljanje džemova, slatka, sokova ,čajeva, melema i sl.

Zbog svega ovoga kažemo da su naši proizvodi PLODOVI VLASINE. Jer voće i povrće koje koristimo za naše proizvode prate tok reke Vlasine, od njenog izvorišta nadomak Vlasinskog jezera na visini od 1200 metara, pa sve do njenog ulivanja, na nekih 70 km od izvorišta, u reku Južna Morava, koja je na nadmorskoj visini od oko 200 metara, i koja je okružena plodnom ravnicom. Zbog svega navedenog možemo slobodno reći da ova geografska oblast spada u jedinstvene, ne samo u zemlji već i u instranstvu, i da retko koja država može reći da na jednoj strani ima plodnu ravnicu a da već posle 20-30 km ima bogate brdske i planinske krajeve.

Sirovine koje koristimo za proizvodnju su darovi prirode i nisu bili u dodiru sa hemijskim sredstvima za masovnu primenu u poljoprivredi. Zato su proizvodi koje Vama nudimo potpuno zdravi.

 

Naša porodica i firma je jedna od 4 koja je član udruženja „Leskovački ajvar“ i koja ima pravo korišćenja imena „Leskovački domaći ajvar“ i koja proizvodi ajvar po originalnoj recepturi i na tradicionalni način. 

Inače „Leskovački domaći ajvar“ ima međunarodnu zaštitu imena porekla tako da je svaka zloupotreba imena i recepture kažnjiva kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Sertifikat o međunarodnoj registraciji IMENA POREKLA za proizvod Leskovački domaći ajvar od Svetske organizacije za intelektualnu svojinu – Ženeva, 5.4.2012. godine. WIPO – World Intellectual property organizacion, No. 909 AO 904 (RS), Geneva April 5.2012.

Proizvod sa registrovanom oznakom geografskog porekla kao IME POREKLA za proizvod „LESKOVAČKI DOMAĆI AJVAR“ proizveden na tradicionalan način (Broj Rešenja 2160/11 G-02/09/15 od 12.5.2011. – Zavod za intelektualnu svojinu Beograd).

Takođe, udruženje „Leskovački ajvar“, čiji smo mi članovi, je član Saveza „ORIGINAL SRBIJA“, brenda koji okuplja sve proizvođače proizvoda koji imaju zaštitu geografskog porekla.